onsdag 18 november 2009

Allt kan hända, och det händer...

...här i Klasses Julkalender, som kommer ta lite längre tid att ta sig igenom än tidigare kalendrar då varje avsnitt är en halvtimma. Underbart!

Tankar om Klasses: Det är väldigt modigt att göra direktsänd TV där man via telefon interagerar med oförberedda barn. Det blir en del... hattande, eller vad man ska säga. Barn är inte alltid lysande initiativtagare direkt, och de pratar tyst och lite blygt och eftertänksamt; de tänker inte på att direktsänd TV är lite hetsigt, men Klasse pushar på ett fint sätt och ställer bra frågor. Utan att bli sådär puttinuttig som många barnprogramledare blir. Därför blir det mycket, mycket bra TV.

Ett inslag i kalendern är att Klasse har en kista full med lappar, med tel-nr hem till barn som går i grundskolan. Dagligen drar han en av dessa lappar och ringer numret (som alltså går till slumpvis vald person), efter att in i rutan ha manat den som svarar att säga "God Jul Klasse", som svar-fras. Detta fungerar dock tekniskt inget vidare. Det skulle kunna vara ett ganska malplacerat inslag. Ibland är det förvirrad förälder som svarar, då är barnen borta hos kompisar, ibland är det trulig tonåring som inte riktigt fattar någonting, ja, de här samtalen blir lite svåra. Men hur modig är inte Klasse när han gör detta? Och han tacklar det sjukt bra! Jag skulle ha nervösat ur och lagt på, men Klasse, han pratar på och styr samtalet och gör det relevant i vilket fall. Gulle han! Han är så underbar! Sänd en varm tanke till Klasse Möllberg.

I övrigt hittade jag en bra artikel i Cosmopolitan om juliga saker man kan göra varje dag i december; som en liten kalender. Blev inspirerad av detta! Mer om detta kommer...

Blirpprande Töhälsningar
Eder Caroline

Inga kommentarer: