tisdag 17 november 2009

Mer julgott!


Något som jag provade för första gången för två år sedan och föll stenhårt föll är kanderad ingefära.


Man bör gilla ingefära för att klara av detta jul-godis, och vara förberedd på att det blir ganska starkt. Man kan inte ta en hel näve och stoppa i sig, liksom. Här kommer iallafall receptet, hämtat från Coops hemsida:


Ingredienser:
400 g färsk ingefära
2 dl vatten
5 dl socker

Dekor:
Socker

Tillagning:
Skala ingefäran och skär den i tunna strimlor. Koka dem i 1 dl vatten i 30 minuter tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt ingefäran svalna.
Häll 1 dl vatten i kastrullen. Mät upp ingefäran i ett decilitermått. Tillsätt lika mycket socker som ingefära. Koka upp under omrörning. Låt blandningen sjuda tills sockerlagen nästan kokat bort och ingefäran blivit lite genomskinlig.
Häll socker i en skål. Lägg i ingefäran och rör om tills den täckts med socker runt om. Låt ingefäran torka utbredd på bakplåtspapper. Förvara i lufttät burk.

Det är helt otroligt gott, verkligen. För ingefärsälskaren.

Här är även ett recept på kanderade äpplen (Leila igen) som kan vara värt att pröva! Det ser ju så enkelt ut.
Åh, vad jag blir sugen här vid mitt skrivbord!
Kanderade sirapshälsningar
Eder Caroline

Inga kommentarer: